Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен хляб с лимец

Домашен хляб с лимец

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Домашен хляб с лимец2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Хляб от магазина не купуваме, защото знаем как да приготвим вкусен и полезен домашен хляб с лимец"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч. пшенично
  • брашно от лимец - 2 ч.ч.
  • мая за хляб - ½ кубче (около 21 г)
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • растително масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 1 ч.ч. топла вода заедно със захарта. Оставя се да шупне. С намаслени ръце се омесва полутвърдо тесто.

Поставя се в незалепваща форма за хляб, завива се със стреч фолио и се оставя да втаса 40–50 минути на топло.

Правят се няколко разреза с остър нож и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30–35 мин. Като се извади се напръсква с вода и се завива с кърпа „да отиде на нивата„ за около ½ час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: