Начин на приготвяне
Почистваме и нарязваме на ситно чесъна и магданоза, след което ги прибавяме към овкусената със сол и пипер кайма. Добавяме галетата, яйцата и настъргания кашкавал. Омесваме добре, за да се разпределят добре съставките.
След това загребваме с лъжица от сместа (това е мярката за 1 кюфте) и оформяме кюфтетата, като ги овалваме в брашно. Оставяме ги настрана.
Наситняваме лука и го запържваме за кратко в зехтина (в дълбок и широк тиган). След това отгоре подреждаме кюфтетата.
Запържваме/запичаме ги за по 5-6 минути от всяка страна (те пускат достатъчно сокове, затова не добавяме повече зехтин).
Следва добавянето на червеното вино - изсипваме го директно в тигана с кюфтетата и лука и изчакваме 4-5 минути да се поизпари (аз лично обръщам кюфтетата, през това време, за да поемат по-добре от виното).
Накрая добавяме и доматите от буркана, като разбъркваме внимателно. Оставяме да на среден огън докато доматения сос се сгъсти (за около 20 минути).
Ястието може да се поднесе с гарнитура пържени картофи, но и така е достатъчно вкусно ;)