Начин на приготвяне
Маята се разтваря в част от затопленото мляко. Добавя се 1 с. л. захар, 2 с. л. брашно и се разбърква.
Оставя се настрани докато се захване. Останалата захар се разтваря в млякото, добавят се 2/3 от мазнината и яйцата и се разбърква.
Посипва се брашно, в което се добавят ванилията и лимоновата кора. Прави се кладенче, в което се сипва шупналата мая и после останалото брашно. Замесва се меко, но нелепнещо тесто. Останалата мазнина се добавя с потапяне на ръцете и тестото се меси, докато я поеме.
Тестото се оставя да удвои обема си.След като е втасало, съвсем леко се премесва върху набрашнен плот и се разделя на части.
Разточва се правоъгълник с дебелина около 4-5 мм, който се намазва с шоколад и се навива на руло.
Шоколадът се приготвя изключително лесно. Само разбъркваме продуктите и готово.
Разточва се втори правоъгълник, малко по-голям от първия.
Готовото руло се прехвърля в тава, постлана с хартия за печене. Краят на „ресните“ остава отдолу и се оставя да втаса докато удвои обема си. Преди печене се намазва с разбит белтък и се посипва със захар.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса (без вентилатор) за около 40-45 минути.