Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса;
Плоска тава покрита с хартия;
Работи се изцяло с миксер.
На слаб котлон се разтопяват маслото и медът без да завират. Свалят се от котлона и се прибавя пудрата захар. Разбърква се до хомогенност на бавна скорост на миксера.
Охлажда се сместа за около 5 минути и се прибавят яйцето и всички други аромати, също така брашното и какаото през цедка, и настърганите портокалови кори.
Замесва се тесто, завива се във фолио и се оставя на студено за около 1 час. След това време се разточва на кора около 3 мм и се изрязват бисквити с кръгла форма.
Отгоре може да се положат и различни печати.
Меденките се пекат на 170 градуса за 7-8 мин.
След като се извадят от фурната се оставят в тавата, защото са все още много меки. Изваждат се, охлаждат се напълно и се слепят с бял шоколад, разтопен на водна баня.
Консумират се след около 2-3 дни.
Меденките с какао и бял шоколад са страхотни!
Коментари