Постен орехов сладкиш

Постен орехов сладкиш

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
374
2k
959
1k
8
18/12/2017
"Постите не са причина да се откажете от сладкото, просто трябва да импровизирате"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 326
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • смлени орехи - 300 - 350 г
  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 10 г
  • кокосово масло - 1/2 ч.ч.
  • тръстикова захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ядково мляко - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • канела - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват смлените орехи, кокосовите стърготини, тръстиковата захар, канелата и ванилията.

Всичко се разбърква хубаво. След това се прибавя кокосовото масло и отново се разбърква хубаво.

След това постепенно се прибавя ядковото мляко, като постоянно се бърка. Трябва да се получи хомогенна смес.

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Прибавя се постепенно към останалите продукти. Бърка се, докато се получи еднородна кексова смес.

Готовата смес се изсипва в тава, която е застлана с хартия за печене. Ореховият сладкиш се пече на умерена фурна /180 градуса/ за около 1 час.

След като е готов сладкишът, се оставя да изстине и се нарязва.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар