Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки език, запечен с картофи и кашкавал

Телешки език, запечен с картофи и кашкавал

Телешки език, запечен с картофи и кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки език - 500 г
  • олио - 100 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 зърна
  • картофи - 4 бр.
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 200 г
  • готварска сметана - 150 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяте телешкия език в тенджера под налягане заедно с олиото, дафиновите лист и зърната черен пипер. Наливате вода, затваряте капака и поставяте на котлона да се вари около 1 час.

Обелвате картофите и ги нарязвате на колелца. Изваждате сварения език и го нарязваме също на колелца, подреждате го в тавичка заедно с картофите.

Разтапяте маслото и поливате с него езика и картофите, посолявате и поръсвате с черен пипер.

Настъргвате кашкавала и с него поръсвате езика и картофите, накрая заливате със сметаната и поставяте в загрята фурна на 220 градуса, докато кашкавалът се запечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: