Яхния с пилешко месо

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Яхния с пилешко месо
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
25/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Ако сте дошли за яхнията - закъснели сте - свърши, но рецептата винаги даваме на приятели"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 5 бр. големи
  • зелен фасул - 1шепа
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - щипка
  • магданоз
  • олио - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр. после ги изваждаме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пилешките бутчета и слагаме в една тенджера да се сварят.

След като се сварят, разделяме месото на малки парчета.

Прецеждаме пилешкия бульон през гевгир и пак връщаме на котлона.

Белим картофите, морковите, лука и ги режем на малки парчета, също така режем и зеления фасул на дребно и прибавяме към бульона да се сварят.

След като са готови, правим запръжка за пилешката яхния - вземаме един тиган, слагаме вътре олио, брашно и доматен концентрат и бъркаме хубаво, после добавяме към тенджерата и прибавяме предварително свареното пилешко месо.

Подправяме яхнията с пилешко месо с подправките и солта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: