Пилешки пържоли с гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
03/10/2012
"Ароматът на гъбите чудесно допълва вкуса на пилешкото месо, в резултат на което ни се полага поне още една порция!"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо50 156
  • Преглеждания за месеца203
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете от пилешките гърди пържоли, като леко ги начукате.

Смесете бирата, горчицата, зехтина с подправките и мариновайте пилешкото за 40 минути.

Подредете го в тава, като долеете още малко зехтин и още малко бира. Изпечете месото под фолио.

Загрейте в тиган малко зехтин и маслото. Сложете почистените и нарязани гъби да се задушават до готовност, като добавите и 2 скилидки скълцан чесън.

Накрая овкусете гъбите със сол, черен пипер и още малко индийско орехче.

Поднесете пилешките пържоли с гъби и малко скълцан магданоз.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 7
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар