Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Бунюелос със извара и боровинки

Бунюелос със извара и боровинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бунюелос със извара и боровинки8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
14
"Може и да се изговаря трудно, но се хапва много лесно този бунюелос с извара и боровинки"

Необходими Продукти

  • брашно - 210 г
  • извара - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • прясно мляко - 90 - 100 мл
  • сол - 3 щипки
  • захар - 1 с.л. + за овалване
  • боровинково сладко - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и солта. Добавете млякото и изварата и разбъркайте добре.

Пресейте брашното с бакпулвера и го прибавяйте на части до получаване на хомогенна смес. Трябва да се получи консистенция по-гъста от на кексово тесто и сместа да се отделя леко по ръбовете на съда. Ако е нужно сипете още малко брашно до постигане на такава гъстота.

Загрейте олиото и процедирайте по следния начин: Мокрите ръка и с нея взимате от сместа горе долу колкото се побира в затворената ви шепа. Оформяте топче и с палец бодвате в средата, така че да се получи дупка. Веднага пускате в горещото олио и пържите до златист загар от двете страни.

Готовите бунюелос извадете върху абсорбираща мазнината хартия и оваляйте или поръсете с кристална захар.

Поднесете поничките топли, залети с боровинково сладко.

Добър апетит! Бунюелос със извара и боровинки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: