Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта и солта. Добавете млякото и изварата и разбъркайте добре.
Пресейте брашното с бакпулвера и го прибавяйте на части до получаване на хомогенна смес. Трябва да се получи консистенция по-гъста от на кексово тесто и сместа да се отделя леко по ръбовете на съда. Ако е нужно сипете още малко брашно до постигане на такава гъстота.
Загрейте олиото и процедирайте по следния начин: Мокрите ръка и с нея взимате от сместа горе долу колкото се побира в затворената ви шепа. Оформяте топче и с палец бодвате в средата, така че да се получи дупка. Веднага пускате в горещото олио и пържите до златист загар от двете страни.
Готовите бунюелос извадете върху абсорбираща мазнината хартия и оваляйте или поръсете с кристална захар.
Поднесете поничките топли, залети с боровинково сладко.
Добър апетит! Бунюелос със извара и боровинки са много вкусни.