Начин на приготвяне
На стайна температура вадим яйцата. Пресяваме брашното със сито. Разбиваме яйцата със захарта с миксер в купа.
В киселото мляко слагаме содата да шупне. Добавяме млякото в купата заедно с олиото и отново разбиваме с миксера.
Постепенно слагаме брашното и разбъркваме. Най-накрая слагаме 2 с.л. какао с връх, 4 с.л. домашно сладко от сливи и 4 с.л. Амарето. Получава се много вкусен и ароматен сладкиш.
Намазваме тава с кръгла форма с диаметър 25 см. с масло и набрашняваме. Изливаме кашата и заглаждаме с лъжица.
Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Като изстине леко режем като торта. Поднасяме с кафе. Да ви е сладко!
Сладкишът с какао и амарето е готов.