Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Постен ориз с елда и домати

Постен ориз с елда и домати

Постен ориз с елда и домати
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Справихме ли се с мисията да сготвим най-вкусният постен ориз"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • елда - 100 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • домати - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олио и запържваме нарязан ситно лук, докато омекне. Добавят се кубчета моркови и ленти червени чушки, да се запържат, докато сменят цвета си.

Прибавя се ориз и пържим, докато добие стъклен вид. Добавят се нарязани ситно домати, червен пипер и се налива гореща вода.

Поръсваме със сол и оставяме да се готви на тих огън, докато почти се свари.

Малко преди това сипваме измита с две, три води елда и оставяме да се свари за кратко.

Сервираме постната манджа с нарязан пресен магданоз. Вкусно и постно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: