Постен ориз с домати

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
24/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Предложението за днес - обичана дори и от заклетите месоядци вегетарианска класика"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • домати - 4 бр.
  • олио - 7 - 8 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете морковите на колелца и ги задушете с малко вода и олио до омекване.

След това добавете ориза, водата и бялото вино. Гответе на тих огън, докато оризът поеме течността, после прехвърлете в тава.

Отгоре поставете настърганите домати и половината от магданоза.

Налейте още малко вода и печете постния ориз на умерена фурна до готовност. Преди поднасяне поръсете с останалия магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: