Спаначен киш
Spinach Quiche

Спаначен киш

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3232k
Спаначен киш1 / 5
06/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"В графата Свежи идеи за хапване днес ще намерите спаначен киш"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 125 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 1 брой
  • сол - 1 щипка
  • вода - 2 - 3 с.л. студена
  • за плънката
  • яйца - 3 броя
  • сирене - 500 г
  • спанак - 200 г
  • шунка - 200 г
  • домати - 1 брой
  • магданоз
  • черен пипер
  • кашкавал - настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за тестото замесете гладко тесто, което трябва да оставите в хладилник, обвито добре в прозрачно фолио да престои поне 30-40 минути.

След това разстелете тестото в намаслена тава, покривайки и стените. Сложете да се изпече в умерена фурна, докато се позачерви.

За плънката разбийте яйцата и ги объркайте с натрошеното сирене и наситнената шунка. Овкусете с магданоз и черен пипер.

Спанакът предварително бланширайте за кратко, облейте под студена вода, отцедете и нарежете ситно. Добавете го към плънката.

Върху запечения блат подредете кръгчета домат и отгоре сипете плънката на спаначения киш.

Отгоре поръсете киша с настъргания кашкавал и сложете да се изпече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
53
42
32
22
10
Дай твоята оценка: