Начин на приготвяне
В голяма тенджера на котлона си слагаме вода. Измиваме си добре свинското месо. Режем го на големи хапки и го сваряваме. Припенваме докато варим месото.
Накъсваме месото като се свари и го слагаме в купичка. Прецеждаме през цедка бульона в друга тенджерка и я слагаме на котлона. Докато сме варили месото сме подправили със сол, за да не остане безсолно като се свари.
Измиваме, обелваме и почистваме всички зеленчуци. Картофите ги режем на кубчета.
Домата го белим от кората и го нарязваме на ситно. Моркова и чушките ги нарязваме на малки парченца. Лука го режем на ситно. Слагаме зеленчуците в бульона.Овкусяваме с черен пипер и сол.
Добавяме олиото, на не повече, защото месцето е мазничко. Намаляваме котлона. Слагаме месото при почти готовите зеленчуци. Оставяме да ври. Прибавяме ориза. Варим до готовност. Подправяме с джоджен нарязан на ситно.
Правим си застройка с яйце и мляко. Да ви е сладко!
Хапваме готовата свинска супа със сухари от ръжено и пълнозърнесто брашно.
Коментари