Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Супа със свинско, зеленчуци и ориз

Супа със свинско, зеленчуци и ориз

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Супа със свинско, зеленчуци и ориз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Сгрява душата и пълни стомаха, да не забравим да кажем, че е и ужасно вкусна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • ориз - 100 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • джоджен - на вкус
  • картофи - 2 бр.
  • вода
  • домати - 1 бр.
  • олио - 2 с.л
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера на котлона си слагаме вода. Измиваме си добре свинското месо. Режем го на големи хапки и го сваряваме. Припенваме докато варим месото.

Накъсваме месото като се свари и го слагаме в купичка. Прецеждаме през цедка бульона в друга тенджерка и я слагаме на котлона. Докато сме варили месото сме подправили със сол, за да не остане безсолно като се свари.

Измиваме, обелваме и почистваме всички зеленчуци. Картофите ги режем на кубчета.

Домата го белим от кората и го нарязваме на ситно. Моркова и чушките ги нарязваме на малки парченца. Лука го режем на ситно. Слагаме зеленчуците в бульона.Овкусяваме с черен пипер и сол.

Добавяме олиото, на не повече, защото месцето е мазничко. Намаляваме котлона. Слагаме месото при почти готовите зеленчуци. Оставяме да ври. Прибавяме ориза. Варим до готовност. Подправяме с джоджен нарязан на ситно.

Правим си застройка с яйце и мляко. Да ви е сладко!

Хапваме готовата свинска супа със сухари от ръжено и пълнозърнесто брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Тази чорба доказва, че не е важно какво месо използваш, стига да се получи добре за българския вкус! Имам в предид, че се получи много вкусна курбан чорба, защото съставките бяха същите, а застройката аз нарочно промених и сложих едно яйце разбито на парцали....Въпрос на вкус!!!
07.06.2023 00:58