Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Безглутенова Боговица с оризово и ленено брашно

Безглутенова Боговица с оризово и ленено брашно

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738682
Безглутенова Боговица с оризово и ленено брашно
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
25/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Една по-различна питка за Бъдни вечер - Безглутенова боговица"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 500 г
  • ленено брашно - 100 г
  • вода - 1 ч.ч. около 200 мл
  • сол - 1.ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • ленено семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашната като оставяме около 100-150 г от оризовото брашно за доомесване.

Правим кладенче в средата и там сипваме зехтина, солта, содата угасена в оцета.

Сипваме по малко вода и замесваме меко тесто. Паричката също се омесва в тестото, дори и домакинята да не знае къде се намира.

Завиваме с фолио и оставяме за 30 минути тестото да отпочине. Намазваме малка тавичка със зехтин и изпичаме питката на долен реотан.

Още топла завиваме с кърпа като напръскваме с вода преди това. Най-лесната украса можете да постигнете с помощта на вилица.

С това количество тесто се замесва мъничък Бъдник. Увеличете пропорциите по 2 или 3 за по-голяма питка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: