Начин на приготвяне
Активира се маята, като се разбърква в хладката вода с 1 лъжица захар и оставяме да бухне. Сипва се в средата на брашното, добавят се останалите продукти, замесва се тесто.
Оставяме да втаса 40 минути на топло. Разделя се на 4 части. Всяка се разточва на кръгла кора, намазва се с олио и поръсваме със смес от канела и кафява захар.
Така се нареждат трите кори една върху друга намазани и поръсени с канелена захар. Последната кора не се намазва.
С нож се нарязват на 8 триъгълника, в средата на всеки се прави разрез и връхчето се промушва и изтегля - оформят се листата.
В голямата тава намазана с олио се нареждат листата като венец. Оставя се за 15 минути, намазва се с разбит жълтък с олио и малко прясно мляко.
Поръсваме сусам и печем в загрята фурна на 170-180 градуса около 35 минути. Изважда се покриваме с кърпа. Поднесете на празничната трапеза със запалена свещичка. Бог се роди - Честита Коледа!