Начин на приготвяне
Червата измиваме много добре под течаща вода, ката ги обръщаме с помощта на клонка.
Измиваме карантията и месото оставяме да се отцедят, след това ги накълцваме. Добавяме нарязания на ситно лук и предварително почистения и сварен ориз до полуготовност.
Добавяме сухите подправки и омесваме добре. Оставаме на хладно за два часа.
След това завръзваме със здрав конец единия край на червата и пълним с помощта на фуния, като внимаваме да не скъсаме червото.
Щом го напълним, завързваме и другия край.
Готовия бахур поставяме в голямо памучено парче плат, така че да може да се завърже отгоре, първо го надупчваме с кука или шишче.
Поставяме в дълбока тенджера и варим селския бахур на тих огън около час и половина от завирането.
Коментари