Новогодишни орехови сладки

26/12/2017
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф65975821245
"Вкусни изкушения за Новата година "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 346
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват пресятото брашно, солта, бакпулвера, смлените орехи, захарта и канелата. Сухите съставки се объркват.

След това се прибавя едно яйце и кравето масло, нарязано на кубчета. Замесва се тесто и се слага в хладилника, увито в свежо фолио, за да се стегне.

След това тестото се разточва на набрашнена повърхност на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на чаша или кръгла формичка се изрязват бисквити, които се нареждат в покрита с хартия за печене тава.

Сладките се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато започнат да порозовяват краищата им. След като изстинат готовите сладки се слепват със сладкото от сини сливи.

С него се намазват отстрани и се овалват в смлени орехи. От сладкото се капва в средата на слепените сладки и се залепва по една орехова ядка.

Източник: lecker-mit-gerim.blogspot.bgподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар