gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гювеч»Суджук и телешко с картофи в гювеч

Суджук и телешко с картофи в гювеч

Суджук и телешко с картофи в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
26/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистваме месото от ципите и нарязваме на парчета. Домашния суджук нарязваме на 4 и на всяко едно парче правим разрези.

В съд задушаваме за около 30 минути в мазнина, като прибавяме и 1 чаена чаша вода. Прибавяме подправките - бахар, дафинов лист, черен пипер.

Обелваме лука и чесъна, като нарязваме лука на четвъртинки, а чесъна на половинки. Морковите режем на кръгчета, а картофите на по-едри кубчета.

Вземаме гювеча и поставяме месото, суджука, лука, чесъна, картофите и морковите.

Всичко заливаме с виното и мъничко вода. Поставяме гювеча във фурната, като предварително сме го захлупили.

Печем на 200 градуса за около 90 минути.

Ако искаме да се запече отгоре, премахваме капака и запичаме за около 5-10 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: