Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гювеч»Суджук и телешко с картофи в гювеч

Суджук и телешко с картофи в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Суджук и телешко с картофи в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
26/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 - 700 г
  • суджук - 2 бр. домашен
  • лук - 3 глави
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 1 глава
  • червен пипер
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • бахар - 4 - 5 зърна
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото от ципите и нарязваме на парчета. Домашния суджук нарязваме на 4 и на всяко едно парче правим разрези.

В съд задушаваме за около 30 минути в мазнина, като прибавяме и 1 чаена чаша вода. Прибавяме подправките - бахар, дафинов лист, черен пипер.

Обелваме лука и чесъна, като нарязваме лука на четвъртинки, а чесъна на половинки. Морковите режем на кръгчета, а картофите на по-едри кубчета.

Вземаме гювеча и поставяме месото, суджука, лука, чесъна, картофите и морковите.

Всичко заливаме с виното и мъничко вода. Поставяме гювеча във фурната, като предварително сме го захлупили.

Печем на 200 градуса за около 90 минути.

Ако искаме да се запече отгоре, премахваме капака и запичаме за около 5-10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: