Начин на приготвяне
Почистваме месото от ципите и нарязваме на парчета. Домашния суджук нарязваме на 4 и на всяко едно парче правим разрези.
В съд задушаваме за около 30 минути в мазнина, като прибавяме и 1 чаена чаша вода. Прибавяме подправките - бахар, дафинов лист, черен пипер.
Обелваме лука и чесъна, като нарязваме лука на четвъртинки, а чесъна на половинки. Морковите режем на кръгчета, а картофите на по-едри кубчета.
Вземаме гювеча и поставяме месото, суджука, лука, чесъна, картофите и морковите.
Всичко заливаме с виното и мъничко вода. Поставяме гювеча във фурната, като предварително сме го захлупили.
Печем на 200 градуса за около 90 минути.
Ако искаме да се запече отгоре, премахваме капака и запичаме за около 5-10 минути.