Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Джинджифилови курабийки за малките коледарчета

Джинджифилови курабийки за малките коледарчета

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Джинджифилови курабийки за малките коледарчета
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
25
"Джинджифилови курабийки за близки, за гости и за коледарчетата"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г + още за доомесване (ако е необходимо)
  • кафява захар - 160 г
  • яйца - 1 бр., размер L
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • масло - 100 г
  • кленов сироп - 3 с.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/3 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на миксера разбиваме първо маслото, което е със стайна температура и захарта до побеляване. Към сместа прибавяме кленовия сироп (или мед) и яйцето. Разбиваме още 2-3 минути.

В друга купа смесваме сухите съставки - пресятото брашно, бакпулвера, солта и ароматните подправки. Смесваме ги добре и ги прибавяме към маслено-яйчената смес.

Разбиваме до хомогенна смес. Изваждаме готовото тесто и го поставяме върху набрашнен плот.

Доомесваме го и го поставяме в намаслена купа. Завиваме го със стреч фолио и го поставяме на хладно за около час.

Разточваме отпочиналото тесто с точилка върху набрашнения плот на лист, с дебелина 0.5 см. С помощта на формички изрязваме оформените курабийки, които подреждаме в тава, постлана с хартия за печене.

Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-12 минути.

След като се охладят ги подреждаме в кутия или стъклен подходящ буркан, готови да посрещнат малките лакоми коледарчета.

Джинджифиловите курабийки за малките коледарчета са чудни.

Уточнение: Рецептата е адаптирана от 24 kitchen

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: