Начин на приготвяне
В купата на миксера разбиваме първо маслото, което е със стайна температура и захарта до побеляване. Към сместа прибавяме кленовия сироп (или мед) и яйцето. Разбиваме още 2-3 минути.
В друга купа смесваме сухите съставки - пресятото брашно, бакпулвера, солта и ароматните подправки. Смесваме ги добре и ги прибавяме към маслено-яйчената смес.
Разбиваме до хомогенна смес. Изваждаме готовото тесто и го поставяме върху набрашнен плот.
Доомесваме го и го поставяме в намаслена купа. Завиваме го със стреч фолио и го поставяме на хладно за около час.
Разточваме отпочиналото тесто с точилка върху набрашнения плот на лист, с дебелина 0.5 см. С помощта на формички изрязваме оформените курабийки, които подреждаме в тава, постлана с хартия за печене.
Печем ги в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-12 минути.
След като се охладят ги подреждаме в кутия или стъклен подходящ буркан, готови да посрещнат малките лакоми коледарчета.
Джинджифиловите курабийки за малките коледарчета са чудни.
Уточнение: Рецептата е адаптирана от 24 kitchen