Начин на приготвяне
В метален съд разтопете маслото и добавете прясното мляко и захарта, бъркате докато се разтвори захарта и премахвате от огъня, оставете да се поохлади. Добавете киселото мляко, ванилията, солта и разбитото с вилица яйце, разбъркайте.
В купа, пресейте 400 г брашно и добавете бакпулвера, направете кладенче и в него сипете млечната смес.
Замесете нелепящо се по ръцете тесто, ако е нужно добавяйте от останалото брашно (но не повече). Завийте тестото със стреч фолио и оставете така за половин час да престои (не по-малко).
Без да премесвате, разточете тестото на не много тънка кора, като се стремите да има правоъгълна форма. Нарежете на ленти, а лентите на правоъгълни парчета. По желание можете да сложите сирене на всяка парче преди да усучете.
В средата на всяко парче направете разрез и усучете, като прекарате едната му страна през разреза. Нагрейте не по малко от 3 пръста олио и намалете огъня, пържете до златисто-кафяв цвят.
Поставете готовите бухти върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина.
Подредете ги в чиния за сервиране, като ги поръсвате с пудра захар.
Чудните усукани бухти са готови.