Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Бабините усукани гевречета

Бабините усукани гевречета

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Бабините усукани гевречета
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
15
"Няколко ще си хапнем от тези усукани гевречета"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 20 г жива
  • вода - 500 мл
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтваряме в малко вода и оставяме да шупне.

Брашното пресяваме, добавяме солта и шупналата мая.

Омесваме си меко тесто, покриваме го с кърпа и оставяме на топло да втаса за около 1 час.

Втасалото тесто разделяме на равни топки и от всяка една си оформяме фитили, усукваме ги и защипваме двата края на домашните гевреци.

Подреждаме ги в тавата и оставяме отново да втасат.

Печем бабините гевречета в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: