Усукани мекичета

Усукани мекичета
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
20
"Знаете какво казват за мекичките - два пъти усукани, веднъж изядени"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • мая - 7 г (суха)
  • мед - 1 с.л.
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч. (190 мл)
  • кисело мляко - 1/4 ч.ч. (80 г)
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/4 ч.ч. (50 г.)
  • брашно - 3 ч.ч. (470 г + доомесване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате брашното, добавяте солта, содата и маята, разбърквате ги хубаво (сухите съставки). В купа разбивате яйцето с киселото, прясното мляко, меда и олиото.

Правите кладенче в брашното и сипвате течните съставки, започвате да месите докато получите средно твърдо тесто, което оставяте да втаса на топло.

Когато тестото е готово загрявате олио и оформяте мекичетата като правите два фитила, усуквате ги и завивате на охлюв. Пускате в сгорещената мазнина и пържите до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: