Начин на приготвяне
Сложете водата и захарта в дълбок съд на котлона. Направете рядък карамел, като бъркате непрекъснато. Форма за печене с махащи се страни се намаслява и вътре се излива карамелът.
Почистените круши нарежете на дебели парчета. Подредете ги плътно и красиво върху карамела.
Отделно разбийте мекото масло със захарта на гладък крем. В друга купа разбийте яйцата и постепенно ги прибавете към маслото, докато се хомогенизира.
Накрая разбъркайте с прясното мляко. Получената пухкава смес сипете върху крушите, като заравните добре.
Изпечете плодовата пита с круши в загрята на 180 градуса фурна за около 1 час - до суха клечка.
С помощта на остър нож отлепете краищата на плодовата пита от стените на формата. Махнете ринга и обърнете питата върху решетка. Оставете да изстине напълно и я разрежете.
Коментари
И понеже тази рецепта съм я правила хиляди пъти ви съветвам, ако позволите- да карамелизирате захарта, след това добавете 125гр. масло в тавичката да се разтопи и то и наредете нарязаните круши. Разбийте яйца със захарта до похкавост( може да отделите белтъци от жълтъци), брибавете брашното с бакпулвераи го прибавете към яйцата на ръка. изсепете сместа върху вече изсуденият карамел. Изпечете до по-тъмнокафяво. А за сиропа: карамелизирайте захарта, прибавете водата+ няколко капки лимонов сок(пожелание) и останалото краве масло....Така се прави плодова Пита с карамел.
Надявам се да съм ви била полезна!
Поздрави!