Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Празнична солена палачинкова торта с домашна руска салата

Празнична солена палачинкова торта с домашна руска салата

Празнична солена палачинкова торта с домашна руска салата
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 9
28/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Дайте ни само повод, а ние рецептата за най-вкусната празнична солена палачинкова торта си я знаем"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 400 г
  • сол - 1 щ
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • За руската салата
  • картофи - 5 бр
  • моркови - 3 бр.
  • кисели краставички - 1 буркан
  • шпеков салам - 1 щафета
  • яйца - 2 бр.
  • царевица - 2 кочана
  • майонеза - 2 кофички
  • За плънката
  • майонеза - 1 кофичка
  • крема сирене - 1 кофичка
  • топено сирене - 1 кофичка
  • луканка - 1 щафета
  • шпеков салам - 1 щафета
  • кисели краставички - 2 бр.
  • кашкавал - 400 г
  • маслини - 200 г черни
  • маслини - 150 г зелени
  • За крема
  • цедено кисело мляко - 150 г
  • крема сирене - 150 г
  • топено сирене - 150 г
  • За украса
  • чушки - 100 г печени червени
  • кашкавал - 100 г
  • кисели краставички - 2 бр.
  • маслини - 100 г
  • луканкa - 100 г резени
  • шпек салам - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на салатата:

Картофите се обелват и се сваряват. Царевицата, яйцата и морковите също се сваряват. Киселите краставички се режат на кубчета, както и шпек салама. Картофите, щом се сварят, се оставят леко да изстинат и също се режат на кубчета. Царевицата се рони.

Яйцата се белят и се настъргват. Морковите се режат на кубчета. Всичко се обърква добре, посолява се на вкус, добавя се майонезата, обърква се хубаво и се оставя в хладилник.

Приготвяне на палачинките:

В купа се разбиват яйцата, след което се добавя прясното мляко и се обърква добре. Постепенно се добавя брашното и се бърка до хомогенизиране. Добавят се содата и солта и пак се разбърква. От сместа се изпичат палачинки в средно голям тиган, загрят на средна температура.

Приготвяне на крема:

Смесват се всички съставки, посочени за крема, объркват се хубаво и се оставя в хладилник.

Приготвяне на продуктите за плънката:

Шпекът и луканката се режат на полумесеци, киселите краставички се настъргват, маслините се режат на шайби, ако са без костилка или на полумесеци, ако са с костилка. Кашкавалът се настъргва.

Сглобяване на тортата:

Кремът и салатата се вадят от хладилника. Взима се подходящ поднос, слага се първата палачинка, намазва се с руска салата и се поставя втората палачинка. Маже се с топено сирене, поръсва се с кашкавал, слага се от луканката и се слага следващата палачинка, като леко се притиска отгоре с ръка, за да може да слегне. Тя се маже с крема сирене, слагат се кисели краставички и се поставя следващата палачинка. Така се редува, докато ви свършат палачинките.

Украса:

Аз намазах тортата отгоре с крема, отстрани полепих с настъргани кисели краставички, отгоре поръсих с настърган кашкавал. Поставих ивици червена чушка, покрай борда направих венец от черни маслини, а по средата сложих розичка от червена чушка с маслинка.

Направих и гъбки с помощта на шпек и маслини, а за листа на червената роза използвах луканков слайс. Тортата трябва да престои една нощнв хладилник. Идеална е за предястие за вашата празнична трапеза. Върви с чаша бяло вино. Добър апетит

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: