Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Празнична солена торта - салата

Празнична солена торта - салата

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Празнична солена торта - салата
Снимка: Ники
1 / 2
19/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Тази солена торта-салата ще мине и за основно, защото е с месце - вкусна и питателна"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 4 бр.
  • кисели краставички - 10 бр.
  • майонеза - 200 г
  • орехи - 1 ч.ч. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо сваряваме в подсолена вода. Яйцата сваряваме. Готовото месо охлаждаме накъсваме. Яйцата и киселите краставички настъргваме.

Чесъна пресоваме и добавяме към краставичките. Започваме сглобяване на солената торта.

В тава с ринг слагаме на дъното месото, след това мажем с малко майонеза, киселите краставички, останалата майонеза може да я смесим с яйцата и сипваме върху краставичките.

Накрая поръсваме с натрошените орехи празничната салата. Оставяме в хладилника за няколко часа да се стегне.

Празнична солена торта - салата е питателна и ефектна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: