Сочен тиквеник и печена тиква в едно

28/12/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф879498198
"Това може да не е перфектната комбинация 2 в 1, но определено е най-вкусната - опитайте и ще се уверите и сами "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 856
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За тиквеника
  • кори за баница - 1 пакет от 500 г
  • тиква - 600 г настъргана
  • канела - 1 пакетче по желание
  • захар - 300 г
  • олио - 150 мл
  • ванилия - 2 бр.
  • За тиквата
  • тиква - 400 г
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа настържете тиквата на едро ренде и добавете захарта, разбъркайте.

Вземете една кора, поръсете с 2 с.л. олио и 2 с.л. от тиквената смес. Вземете втора кора и я поставяме върху първата и отново 2 с.л., поръсвате олио и тиква. Навийте корите на руло а рулото на охлюв, поставяте в намазана с олио тава.

Така процедирате със всичките кори, подредени в кръг. В средата на тавата, подредете нарязаната на филийки тиква и поръсете със захарта отгоре, равномерно върху нея.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто.

Получавате най-сочния тиквеник, защото е поел от сока на тиквата и захарта!подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар