Начин на приготвяне
Разбиваме маслото, прибавяме 1.5 ч.ч. брашно, солта, ванилията, нишестето и пудрата захар. Трябва да се получи гладко тесто.
Готовата смес покриваме с фолио за свежо съхранение и оставяме да стегне в хладилника.
След като тестото се е охладило, прибавяме и останалото брашно. Размесваме отново.
Започваме да късаме малки парченца от тестото и оформяме на масленки, като сплескваме леко.
За да се получи какаовата украса, зъбчетата на виличка притискаме в малко какао, така че да полепне по нея.
От всички четири страни натискаме с вилицата, като за всяка или през една шарка потапяме отново в какаото.
В тавичка, покрита с хартия за печене нареждаме сладките на разстояние една от друга.
Поставяме в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
Новогодишните маслени сладки с какаова украса са готови.