Орехови кюфтенца

Орехови кюфтенца
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Само ни дайте малко време и такива вкусни орехови кюфтенца ще ви приготвим, че завинаги ще забравите за диетите"

Необходими Продукти

  • орехи - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • хляб - 1 филия
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ореховите ядки се смилат в кухненски робот и се прехвърлят в купа. После се смила лукът с чесъна и филията хляб - изсипват се при ореховата маса.

Чукват се яйцата, добавят се и подправките и се размесва каймата.

След кратко престояване, за да се поемат подправките, се оформят зеленчукови кюфтенца и се редят в намазнена тава - поръсват се лекичко с олио и се пекат на 180 градуса докато се зачервят.

Сервират се с чеснов сос или по вкус.

Ореховите кюфтенца са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: