Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с гъби и месо

Ризото с гъби и месо

ФеяФея
Новак
329
Ризото с гъби и месо
Снимка: Vesta
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ароматно ризото, което ще ви плени с изтънчения си вкус"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 чаени чаши
  • гъби - 400 г
  • месо - 400 г (свинско или пилешко)
  • лук - 1 голяма глава
  • домати - 1/3 консерва, на кубчета
  • зехтин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • кимион - 1 чаена лъжичка
  • соев сос - 3 - 4 супени лъжици
  • магданоз - пресен 2 - 3 стръка, сух или пресен, сух - 1 с.л.
  • бульон - 1 кубче (зеленчуков или гъбен)
  • индийско орехче - на върха на ножа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го запържете в дълбок (УОК) тиган или тенджера, добавете кимион, сол и черен пипер.

Нарежете лука и го добавете към месото. Нарежете гъбите не средно-дебели ивици и ги добавете при лука и месото. Запържете до златисто.

Добавете и доматите, магданоза, индийското орехче, червения пипер и соевият сос. Добавете ориза.

Разбъркайте и запържете за около 1-2 минути. Добавете 4 чаши с вода (същите като тези за ориза). Варете докато водата се изпари и вашето ризото е готово.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
510
43
32
20
10
Дай твоята оценка: