Начин на приготвяне
Слагаме маслото в тенджерка или касерола, разтапяме и оставяме да се охлади.
В купа, където ще месим тестото, смесваме жълтъка от едно яйце с пудра захар (2 с.л.) и ванилия (1 пакетче). Разбъркваме добре и наливаме разтопеното и охладено краве масло.
Като продължаваме разбъркването, прибавяме постепенно брашно, колкото е необходимо, да получим меко, пластично, нелепнещо тесто.
Включваме фурната да загрява на 180 градуса. От тестото правим малки топчета, които притискаме с длани и слагаме в тава, покрита с хартия за печене.
Когато са готови всички сладки, слагаме да изпечем в нагрятата фурна, докато станат леко златисти, за приблизително 8-10 минути.
Изпечените сладки изваждаме от фурната и внимателно, както са на хартията, придърпваме и слагаме върху решетка, да се охладят.
Поръсваме сладките обилно с пудра захар, смесена с ванилия.