Браунис бисквити

18/10/2012
Шоколадка
отШоколадкаНовак
"Търсим си работа като дегустатори на бисквитки, готови сме да работим дори срещу минимална заплата "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 480
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно пресятото брашно, солта, бакпулвера. Отделно разбийте мекото масло с двата вида захар до пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, като добре разбърквате след всяко.

Добавете ромовата есенция и какаото. След като сместа се хомогенизира, добавете брашняната смес. Така полученото тесто оставете в хладилник за 1 час, като покриете купата със свежо фолио.

Разделете тестото на 2 части и докато работите с едната, дръжте другата в хладилника, защото трябва да се работи със студено тесто, за да не лепне. Разточете на не много тънък пласт (около 8 мм до 1 см) върху леко набрашнен плот. С помощта на желаните от вас форми, изрежете бисквити. Може и да не използвате форми, а просто да ги нарежете с нож.

Подреждайте браунис бисквитките в тава с хартия за печене на разстояние една от друга. Сложете ги да се изпекат за около 10 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.

След осмата минута внимавайте да не ги прегорите. Готови са, ако на допир в средата леко пружинират. Ако ги препечете, ще станат по-сухи и ронливи. Готовите браунис бисквитки охладете и ги залейте с разтопен бял шоколад за украса. подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар