Задушено телешко с домати

RobertoRoberto
Новак
5
7
3
02/01/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо593
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо - 750 г
  • домати - 750 г (7 - 8 на бр.)
  • сланина - 50 г
  • масло - 100 г (1/2 ч.ч.)
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • червен пипер - 5 г (1 ч.л.)
  • дафинов лист - 1 бр
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се пробожда на няколко места с остър нож и в разрезите и се поставят парченце сланинка и скилидка чесън.

Посолява се и се запържва до зачервяване на мазнината, след което се изважда.

В същата мазнина се задушава от нарязания лук, а след това се прибавят последователно брашно, червеният пипер, подправките и виното.

Ястието се посолява на вкус и се вари на слаб огън до готовност.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар