Торта Кайзер

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
18/10/2012
"Това не е торта, това е титла, шоколадово изживяване, спомен за цял живот "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 390
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте на слаб котлона на водна баня жълтъците на яйцата с половината захар. Щом побелее, снемете от котлона.

Разбийте белтъците на твърд сняг, като добавите и останалата захар към тях. Съединете охладените жълтъци с белтъците.

Добавяйте постепенно смлените орехи, брашно, какао и разбърквайте с дървена лъжица. Сипете получената пухкава смес в застлана с хартия за печене форма. Изпечете я в умерена фурна до суха клечка.

Щом блатът е напълно изстинал, разрежете го на 3 отделни блата внимателно. Направете захарен сироп от 200 г захар, 50 г ром и 200 мл вода като ги кипнете заедно.

За крема разбийте яйцата със захарта отново на водна баня в съд на котлона. Внимавайте да не ги сготвите. Щом са готови, снемете от котлона и продължете разбиването, докато се охладят.

Отделно разбийте маслото на пухкав крем. Добавяйте към него лъжица по лъжица от жълтъците и разбърквайте добре. Накрая добавете разтопения, но охладен шоколад и разбъркайте до хомогенност.

В подходящ поднос сложете първия блат, напоете със захарния сироп, намажете с крем и така докрай. Отгоре намажете цялата торта с крем. Украсата тортата по ваше желание.

Рейтинг

5 11
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ганка
ганка
10.01.2013 23:11
много е вкусна тортата аз я направих вчера на моите деца много им харесва.благодаря ви много.
0
0