Печен празничен джолан в плик

01/01/2018
"Лесно е да го приготвите, трудно е да устоите и да не го излапате целия самички "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 890
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете джолана с черен пипер, сол, червен пипер и го поставете в плик за печене. Завържете плика и поставете джолана в подходяща тавичка за печене.

Загрейте фурната до 200 градуса и изпечете джолана до получаването на хрупкава кафеникава коричка.

Сварете картофите и морковите, обелете ги.

Намачкайте картофите на пюре и добавете половината масло, нарязаните на ситно моркови и магданоз. Овкусете със сол.

Накиснете гъбите във вода, за да омекнат.

Загрейте останалото масло, прибавете брашното и го запържете. Налейте на тънка струя топла вода, при непрекъснато бъркане до получаване на сос с желаната от вас гъстота. Добавете гъбите, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

Отстранете джолана внимателно от плика.

Сервирайте джолана върху канапето от пюре и полейте със сос.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар