Домашна капама

02/01/2018
"Капамата си е капама, а за домашната сме чували, че е пет пъти по-вкусна "
Приготвяне60 мин.
Готвене180 мин.
Общо240 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 394
  • Преглеждания за месеца1042
  • Преглеждания за седмицата206
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • свинско месо - 700 г
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • сурова наденица - 2 бр.
  • кайма - 400 г
  • ориз - 100 г
  • черен пипер - млян
  • червен пипер
  • ронена чубрица
  • пикантина
  • олио - 50 мл
  • вино - 300 мл
  • зелев сок - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата, ориза, черен пипер, червен пипер и чубрица на вкус се правят сарми.

На дъното на глинен съд слагаме олио, две големи зелеви листа. Отгоре нареждаме свинското месо, нарязано на парчета.

Върху месото слагаме ситно нарязано кисело зеле. След това нареждаме сармите, пилешките бутчета и наденицата, нарязана на парчета. Най-отгоре поставяме две големи зелеви листа.

Поръсваме пикантина върху листата и заливаме с олиото, виното и зелевия сок.

Върху съда слагаме алуминиево фолио и захлупваме с капака.

Печем 1 час на 220 градуса и след това намаляме градусите на 120 и печем още 2 часа.

След като ястието е готово, се изсипва в тава и се разпределя на порции.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар