Домашна капама

Таня АрабаджийскаТаня Арабаджийска
Чирак
272042981551
Домашна капама
Снимка: Таня Арабаджийска
1 / 4
02/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4
"Капамата си е капама, а за домашната сме чували, че е пет пъти по-вкусна"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • свинско месо - 700 г
  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • сурова наденица - 2 бр.
  • кайма - 400 г
  • ориз - 100 г
  • черен пипер - млян
  • червен пипер
  • ронена чубрица
  • пикантина
  • олио - 50 мл
  • вино - 300 мл
  • зелев сок - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата, ориза, черен пипер, червен пипер и чубрица на вкус се правят сарми.

На дъното на глинен съд слагаме олио, две големи зелеви листа. Отгоре нареждаме свинското месо, нарязано на парчета.

Върху месото слагаме ситно нарязано кисело зеле. След това нареждаме сармите, пилешките бутчета и наденицата, нарязана на парчета. Най-отгоре поставяме две големи зелеви листа.

Поръсваме пикантина върху листата и заливаме с олиото, виното и зелевия сок.

Върху съда слагаме алуминиево фолио и захлупваме с капака.

Печем 1 час на 220 градуса и след това намаляме градусите на 120 и печем още 2 часа.

След като капамата е готова, се изсипва в тава и се разпределя на порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: