Свински филенца пане

Свински филенца пане
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Да боцнем по едно панирано филенце с биричка?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г (плешка)
  • соев сос - 5 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • бял пипер - щипка на прах
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • олио
  • сол
  • домати - 3 бр.
  • пресен лук - 2 стръка
  • зелени маслини
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинската плешка на тънки пържоли, леко ги начукайте, като първо поръсите със сол и черен пипер.

В купа сипете соевия сос и белия пипер, объркайте хубаво всичките пържоли и покрийте със фолио.

Оставете да се овкусят поне за около час. Пригответе тигана, като сипете олио и в чиния изсипете от царевичното брашно.

Всяка пържола хубаво оваляйте в царевичното брашно и сложете да се пържат.

Извадете на домакинска хартия и сервирайте с домати и пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: