Начин на приготвяне
Почистете и измийте хубаво телешката глава, езика и шкембето. Сварете ги заедно в тенджера (най-добре под налягане) с няколко зърна бахар и дафиновите листа.
Веднага щом станат готови, обелете езика, обезкостете главата и нарежете езика и шкембето на парчета.
Разпределете ги в намазаните с малко масло гювечетета, поръсете със сол, прясно смлян черен пипер, джоджен, червен и лют пипер.
Сложете във всяко гювече и по половин скилидка ситно накълцан чесън. Добавете също и по няколко супени лъжици от бульона.
Сложете гювечетата в тавичка в студената фурна и печете около 60 минути, щом фурната загрее хубаво (180-200 градуса) до готовност.
Сервирайте гювечетата горещи.
Добър апетит!
Коментари