Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Здравословна фритата със спанак

Здравословна фритата със спанак

Здравословна фритата със спанак3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Защото здравето е най-важно и трябва да се грижим за него дори когато похапваме вкусно"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 пълна шепа само листа
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 3 - 4 с.л. натрошено
  • печурки - 4 - 5 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • универсална подправка - 2 щипки
  • гарниране
  • зелена салата
  • репички
  • люти чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се разтопява масло, добавя се и олио да се загрее и запържваме нарязани скилидки чесън.

Спанакът е измит, отцеден и нарязан на едро, гъбките са почистени и нарязани на тънки резени. Запържват се спанакът и гъбите за 3-4 минути. Поръсват се с щипка сол, черен пипер и подправката.

Ако нямате може да прибавяте сминдух, щипка кимион и чубрица. В купа се разбиват яйцата, добавя се натрошено сирене и разбъркваме с малко сол, черен пипер и риган.

Заливаме спанака и гъбите с яйчената смес. Готви се на тих огън, като тиганът се разклаща и с решетъчна лъжица леко се надига по краищата, за да не загори.

След като стегне отдолу, намазваме втори тиган с олио и бучка масло. Обръщаме фритатата и отново се запича до зачервяване. Прехвърля се в чиния, гарнираме със свежа салата, репички и люта чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: