Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гнезда»Вулканични гнезда от кайма с яйца и кашкавал

Вулканични гнезда от кайма с яйца и кашкавал

Вулканични гнезда от кайма с яйца и кашкавал
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Очаквано добър резултат, гарантирано добър вкус"

Необходими Продукти

  • кайма - 2 кг (свинска или смес)
  • яйца - 6 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • подправки за каймата
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • лют червен пипер - по желание
  • сол - 20 г
  • гарнитура
  • зеле - 1/2 зелка
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете каймата с всички изброени подправки, хубаво я омесете и оставете поне за няколко часа да престои в хладилник. Вземете тавичка и съвсем леко я намажете с олио или сложете хартия за печене.

Оформете средно големи топки от каймата, намажете с олио дъното на стъклено шише от кола и притиснете всяко топче кайма.

Може и с пръсти да оформите мястото за яйцето, чукнете по едно яйце и ги сложете да се пекат на умерена фурна.

Като се запекат извадете и поръсете с настърган кашкавал, върнете в печката до разтапяне на кашкавала. Сервирайте с гарнитура от зеле с моркови и червена чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: