Начин на приготвяне
Замесете всички продукти за тестото постепенно, като най-напред размачкате брашното и маслото на трохи и след това добавите всички останали съставки. Омесеното тесто завийте с фолио и сложете в хладилник за 30 минути.
Загрейте олио в тиган и запържете до омекване скълцаните по-едричко лук, моркови, гъби, чушки и зеле.
Овкусете ги с подправките и натрошения бульон и снемете от котлона. Оставете леко да се охладят. Разбийте яйцата със сметаната и брашното и ги объркайте със зеленчуците.
Разделете тестото на 2 част - едната по-голяма. Разточете я на лист и я сложете в намазнена тава, така че да покрива и стените добре. Сипете плънката и отгоре покрийте с втория разточен лист. С пръсти оформете хубав ръб по периферията на пирога.
Сложете пирога със зеленчуци да се изпече в умерено загряна на 180 градуса фурна до хубав загар. Поднесете го леко охладен. По желание в плънката може да се добави и малко сирене.
Коментари