Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Пирог със зеленчуци

Пирог със зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пирог със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 350 г
  • масло - 130 г
  • яйца - 2 жълтък
  • сол - 2 щипка
  • вода - 5 с.л.
  • за плънката
  • зеле - около 3 ч.ч. настъргано или накълцано
  • чушки - 2 броя
  • моркови - 2 броя
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 голяма глава
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • сметана - 60 мл течна
  • сол
  • бял пипер
  • индийско орехче - на вкус
  • яйца - 3 броя
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете всички продукти за тестото постепенно, като най-напред размачкате брашното и маслото на трохи и след това добавите всички останали съставки. Омесеното тесто завийте с фолио и сложете в хладилник за 30 минути.

Загрейте олио в тиган и запържете до омекване скълцаните по-едричко лук, моркови, гъби, чушки и зеле.

Овкусете ги с подправките и натрошения бульон и снемете от котлона. Оставете леко да се охладят. Разбийте яйцата със сметаната и брашното и ги объркайте със зеленчуците.

Разделете тестото на 2 част - едната по-голяма. Разточете я на лист и я сложете в намазнена тава, така че да покрива и стените добре. Сипете плънката и отгоре покрийте с втория разточен лист. С пръсти оформете хубав ръб по периферията на пирога.

Сложете пирога със зеленчуци да се изпече в умерено загряна на 180 градуса фурна до хубав загар. Поднесете го леко охладен. По желание в плънката може да се добави и малко сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vanq  Goranova
Vanq Goranova
6981735316
24.10.2013 12:46