Пържен толстолоб с чеснов привкус

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
4k
5
07/12/2019
"Най-вкусната риба е добре приготвената и правилно овкусената, а тази е направо съвършена "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 700
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • толстолоб - 10 котлета
  • бяло брашно - 1 ч.ч
  • чесън на прах - 1 к.л
  • черен пипер - щипка
  • олио
  • сол
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете толстолоба на еднакво дебели котлети, поръсете със сол и черен пипер.

Оставете да си поеме солта, след което пригответе дълбок тиган и сипете повече олио.

В чиния разбъркайте брашното със чесъна на прах и всяко парче оваляйте хубаво от всички страни.

Пържете до зачервяване от двете страни. Гарнирайте пържената риба с резени лимон.

Пърженият толстолоб с чеснов привкус е готов.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар