Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен толстолоб с чеснов привкус

Пържен толстолоб с чеснов привкус

Пържен толстолоб с чеснов привкус
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Най-вкусната риба е добре приготвената и правилно овкусената, а тази е направо съвършена"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 10 котлета
  • бяло брашно - 1 ч.ч
  • чесън на прах - 1 к.л
  • черен пипер - щипка
  • олио
  • сол
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете толстолоба на еднакво дебели котлети, поръсете със сол и черен пипер.

Оставете да си поеме солта, след което пригответе дълбок тиган и сипете повече олио.

В чиния разбъркайте брашното със чесъна на прах и всяко парче оваляйте хубаво от всички страни.

Пържете до зачервяване от двете страни. Гарнирайте пържената риба с резени лимон.

Пърженият толстолоб с чеснов привкус е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: