Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Здравословен безглутенов солен кекс

Здравословен безглутенов солен кекс

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Здравословен безглутенов солен кекс
Снимка: Потребител#184319
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Вкусен кекс за всички, които имат глутенова непоносимост"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • ленено брашно - 1 с.л.
  • ленено семе - с.л.
  • яйца - 4 бр. М
  • извара - 200 г
  • сирене - 150 г
  • червена чушка - 1 бр
  • маслини - 10 бр.
  • сода - 1 к.л.
  • оцет - 1 к.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 с.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и към тях се прибавят содата, потушена в киселото мляко, и оцетът.

Сипваме бавно брашната и лененото семе, следвани от изварата, сиренето, натрошено, чушката и маслините - обезкостени и нарязани.

Трябва да се получи лепкаво тесто.

Намасляваме много добре по всички стени кексова форма със зехтин.

Изсипваме сместа и пъхаме в нагорещената фурна.

Печем на долен реотан до суха клечка.

Много вкусен и здравословен кекс!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: