Вкусна пилешка капама в гювеч

08/01/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф881498228
"Слагате всичко в гювеча, слагате във фурната и известно време по-късно - фокус-мокус - имате вкусна пилешка капама в гювеч "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 952
  • Преглеждания за месеца306
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 глава малка
  • картофи - 5 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - на вкус смлян
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • червен пипер - 1 с.л. равна
  • сминдух - 5 бобени шушулки
  • зелев сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции, измийте и добре подсушете. Нагрейте олиото в тиган и запържете месото от всички страни до лек златист загар.

Нарежете малка зелка, лука и чесъна на ситно, картофите - на малки кубчета.

В същата мазнина запържете лука и чесъна до омекване, добавете киселото зеле и запържете за около 5 минути. Добавете картофите и запържете за около 5 минути, накрая добавете измития и прецеден ориз. Запържете за кратко и добавете двата вида черен пипер и червения пипер, разбъркайте и премахнете от огъня.

В гювеч намазан с малко олио, поставете на дъното половината плънка, отгоре подредете порциите пилешко месо и шушулките сминдух. Върху тях разпределете останалата плънка.

Налейте зелевия сок в гювеча малко под нивото на плънката, затворете капака и поставете в студена фурна и я включете на 180 градуса, печете за около 90 минути от момента на поставянето на гювеча в фурната.

Най-вкусният зимен гювеч!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар