Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Киевски пирог с пиле

Киевски пирог с пиле

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Киевски пирог с пиле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
"Представяме ви един от шедьоврите на Руската кухня, който ще намери достойно място и на вашата трапеза"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 1 пакет разтопено
  • сметана - 250 г
  • лимони - сок от 1/2 лимон
  • сол - на вкус
  • брашно - 300 - 400 г
  • за плънката
  • яйца - 2 броя, твърдо сварени
  • пилешко месо - 200 - 300 г сварено
  • гъби - 100 г, сварени с пилето
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От горните продукти замесете гладко тесто и го разделете на 2 части.

Запържете скълцания лук в малко масло и добавете раздробеното месо, сварените с пилешкото гъби, подправките и нарязаните яйца.

Разстелете едната топка тесто по дъното на намаслена тава и по стените. Сипете отгоре плънката. Завийте пирога с втората разточена топка тесто, която трябва да е с големината на тавата. Прищипете краищата на двете кори с пръсти.

Сложете Киевския пирог с пиле да се изпече в умерено загряна фурна до зачервяване. Готовият Киевски пирог се напръсква с вода и задушава с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
45
32
21
10
Дай твоята оценка: